HomeFavorieten Contact
Avonturen

avonturen Spellen

Avontuur spelletjes zijn onwijs populair en waren dan ook veel gespeeld. In de jaren zeventig kwam voor het eerst een spel in het genre uit, namelijk de computergame Colossal Cave Adventure. De spelletjes beschikken over een avontuurlijk thema. Je moet bijvoorbeeld op verkenningstocht gaan, puzzels oplossen en een verhaallijn volgen. De avontuur spelletjes zijn wat luchtiger dan de actie spellen, het draait een stuk minder om geweld. Hierdoor zijn de avontuur games beschikt voor zowel jong als oud.

Pagina: « vorige123volgende »
Pagina: « vorige123volgende »

Soorten avontuur spelletjes


De eerst avontuur spelletjes werkte alleen met tekst. Het ging niet om de graphics, maar enkel om de tekst. Het bedrijf Infocom bedacht de unieke manier van gamen en bracht de game Zork uit. Echter moesten de gameontwikkelaars ook met hun tijd mee en de nadruk gaan leggen op grafische kunstwerkjes. In plaats van tekst kon de speler daadwerkelijk de wereld om zich heen zien, bijvoorbeeld bij een first-person game.

Momenteel zijn de avontuur spellen met een verhaallijn populair. De gameplay is wat minder belangrijk geworden, het verhaal daarentegen juist belangrijker. De hedendaagse games lijken dan ook meer op een film dan een spel. De speelcomputergame Call of Duty is hier een goed voorbeeld van. In dat spel kruip jij in de huid van een personage. Je kan als speler dan ook keuzes maken die daadwerkelijk een effect hebben op de verhaallijn van het spel.

Populaire avontuur spelletjes


Je kan op Gamespelen.nl een keuze maken uit 99 verschillende avontuur spelletjes. De spellen beschikken allemaal over een uniek thema of een speciale verhaallijn. Populaire games zijn bijvoorbeeld Avatar Elemental Escape, Adventures of Jack, Sift Heads 2, Lost Gold, Darkness 2, Super Bobby World, Supernatural en Powerfox. De avontuur spelletjes kan je gratis spelen op de computer, smartphone en tablet. Je hoeft niets te downloaden, aangezien het om Flash games gaat.

Informatie: Adventuregamers.com