HomeFavorieten Contact
Race

race Spellen

Online spelletjes komen in alle soorten en maten. Een groot aantal gamers is gek op race spelletjes. Het computerspelgenre draait om racen, bijvoorbeeld over een prachtig circuit of gewoon dwars door een drukke stad. Race spelletjes zijn in de meeste gevallen arcade spellen, maar er zijn in de loop der tijd ook veel race video games uitgebracht. Alle race spelletjes op Gamespelen.nl zijn gratis en kan je onbeperkt spelen.

Pagina: « vorige12volgende »
Pagina: « vorige12volgende »

Soorten race spelletjes


De race spelletjes zijn tegenwoordig bijzonder realistisch. Soms zal je het gevoel hebben daadwerkelijk achter het stuur te zitten. Sommige spellen beschikken over bestaande circuits, bijvoorbeeld die van Zandvoort of Le Mans. Er zijn ook tal van racegames waarbij de omgeving een fantasiewereld is. Je speelt een racespel vaak door de ogen van de bestuurder, maar in uitzonderlijke gevallen ook in het perspectief van een derde persoon.

Wat is het doel van een racegame?


Normaal gesproken moet je in een race spelletje als eerste de finishlijn bereiken. Het draait dan om ervaring en talent. Er zijn ook spellen waarbij je juist extra doelstellingen hebt, bijvoorbeeld het inhalen van andere auto’s. Geloof het of niet, er zijn ook racespellen waarbij het doel is om zoveel mogelijk schade aan te richten bij andere auto’s. Het spel Grand Theft Auto is op zijn beurt weer uniek, want in dat spel kan je rondrijden zonder een doel. Bekende video games zijn Need for Speed, Mario Kart en Grand Turismo.

Populaire race spelletjes


Liefhebbers van race spelletjes kunnen op Gamespelen.nl genieten van maar liefst 47 verschillende racegames. Het populairste spel is de Crazy Frog Race Game, maar ook Diesel & Death, Heavy Metal Rider, Ice Raging, Monkey Taxi, Moon Rider, Road Trip en Toby Car Race zijn onwijs leuk. De race spelletjes kan je gratis spelen op de computer, smartphone en tablet.

Informatie: ea.com